Video’s

Zilvervisjes in Urinoir Bezet te Lonneker.Deze installatie was te zien in de maanden juni en juli 2019 in de kleinste galerie van Twente, een voormalig omgebouwde urinoir: Urinoir Bezet. Te vinden op het dorpsplein in Lonneker.
Katinka Hamming werkt het liefst met het materiaal klei. Voor buitenprojecten wordt keramiek vaak gecombineerd met andere materialen. Haar oog valt op details en het kleine in de natuur waardoor insecten veelvuldig terugkomen in haar werk. Het urinoir trekt minuscule insecten aan die ze graag uitvergroot laat zien aan de voorbijganger.

Textielproject 2019

In de video zijn 3 textiel kunstwerken te zien. Ik heb natuurlijke materialen uit de Kloostergaarde verzameld en dit afgedrukt op textiel. Deze waren te zien tijdens de groepsexpositie van Kunstcollectief Z.t. in de Kloostergaarde in Zenderen. (juni / juli 2019) ‘Wanneer buiten binnen komt’

Zt IJsselbiennale 2021 opbouw Hoger op Ladders

Tijdens de IJsselbiennale 2021 heeft KunstKollektief Zt meegedaan met het projekt Hoger op Ladders. Met het stijgende water willen we de hoogte in kunnen vluchten. Daarom hangen we ladders in de bomen bij het Informatiecentrum IJssel Den Nul in Olst. Iedere kunstenaar maakt op haar eigen manier en met haar eigen materiaal een ladder. De thematiek van deze biennale was na te denken over de verhouding tussen mens en landschap en de impact van klimaatverandering op het landschap en die verhouding. En het water stond ook hoog in de IJssel deze zomer van 2021, dus was zeker actueel.